«Δώσε και θα πάρεις» - ADAM GRANT (Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός)-KEY BOOKS 2019- γράφει η Αγγελική Καραπάνου

«Δώσε και θα πάρεις» - ADAM GRANT (Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός)-KEY BOOKS 2019- γράφει η Αγγελική Καραπάνου

ADAM GRANT: «Δώσε και θα πάρεις» (Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός)-KEY BOOKS 2019

γράφει η Αγγελική Καραπάνου 

    Τον Νοέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε  από την Key Books στην ελληνική γλώσσα  το βιβλίο του Adam Grant «Δώσε και θα πάρεις».  Ο τίτλος του πρωτοτύπου είναι Give and take και είδε το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά το 2013.  Ο συγγραφέας είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Ουόρτον στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων, ενώ όπως μας πληροφορεί το βιογραφικό του θεωρείται ένας από τους  επιδραστικότερους ανθρώπους στον τομέα του μάνατζμεντ.

    Το βιβλίο με τον αισιόδοξο τίτλο «Δώσε και θα πάρεις» εξαίρει τη σημασία του να δίνεις.

  Όλοι γνωρίζουμε την αξία της προσφοράς γι’ αυτόν που την παρέχει, γι’ αυτόν που τη δέχεται, καθώς και για την ευημερία της κοινωνίας. Στο έργο του Adam Grant αναλύεται διεξοδικά πώς η προσφορά μπορεί να λειτουργήσει ως  παράγοντας επιτυχίας στη ζωή του  δοτικού ανθρώπου.

    Στον τομέα των σχέσεων και της αμοιβαιότητας ο συγγραφέας διαχωρίζει τους ανθρώπους σε δοτικούς (αυτούς που θέλουν να δίνουν χωρίς να σκέφτονται τι θα κερδίσουν), σε παρτάκηδες  ( όσους επιδιώκουν κυρίως να παίρνουν) και στους εξισορροπιστές (εκείνους που επιθυμούν να δίνουν ακριβώς όσα προσδοκούν ότι θα πάρουν ).

    Μέσα από την καταγραφή πλήθους παραδειγμάτων δράσης επιτυχημένων προσώπων  της εποχής μας ,ο  μελετητής φωτίζει καταστάσεις, αναδεικνύει τις δυνατότητες ανέλιξης των τριών τύπων ανθρώπων  (δοτικών, παρτάκηδων, εξισορροπιστών). Παράλληλα κάνει λόγο για τις παγίδες που μπορούν να τους οδηγήσουν στην καταστροφή.

     Ο συγγραφέας ακόμη μιλά για τη σημασία της αναζήτησης και της συντήρησης των κινήτρων της κοινωνικής προσφοράς.  Τέλος προτείνει λύσεις, ιδέες  για τα άτομα που ενδιαφέρονται να δίνουν ,χωρίς όμως να απαρνούνται τις ανάγκες τους και τα δικαιώματά τους.

   Για περισσότερη τροφή για σκέψη  ο Adam Grant γνωστοποιεί ιστοσελίδες με  πληροφορίες  για επέκταση του θέματος του βιβλίου, κι ακόμη καταγράφει διαδικτυακά στέκια  με «ευκαιρίες για  κοινωνική προσφορά».

  Τέλος καταρρίπτει τον μύθο πως για τον δοτικό,  η αποτυχία είναι μονόδρομος.

Ο δοτικός δύναται να φθάσει στην κορυφή της επιτυχίας και της ευτυχίας. Κι αυτό είναι και το φωτεινό μήνυμα του πονήματος του Adam Grant "Δώσε και θα πάρεις"!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ένα επαναστατικό βιβλίο που δείχνει πως το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στις σχέσεις που έχουμε με τους άλλους ανθρώπους και στη γενναιοδωρία μας.
Στον κόσμο του χθες, τα χαρακτηριστικά που οδηγούσαν κάποιον στην επιτυχία ήταν το πάθος, η σκληρή δουλειά, το ταλέντο και η τύχη. Στον κόσμο του σήμερα, όμως, η επιτυχία εξαρτάται πολύ περισσότερο από την αλληλεπίδραση που έχουμε με τους ανθρώπους γύρω μας.
Ο βραβευμένος ερευνητής και καθηγητής του Ουόρτον Adam Grant στο Δώσε και θα πάρεις εξετάζει τις κρυφές δυνάμεις που καθορίζουν γιατί κάποιοι ανεβαίνουν τη σκάλα της επιτυχίας ενώ άλλοι βρίσκονται καθηλωμένοι χαμηλά. Μέσα από πραγματικές ιστορίες, ο Grant αποκωδικοποιεί το μεγάλο μυστικό: όσοι δίνουν χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα καταφέρνουν να κατακτούν τη μία κορυφή μετά την άλλη!

"Δεν είναι απλώς ένα βιβλίο - είναι ένας νέος τρόπος να βλέπετε τον κόσμο" (Susan Cain, συγγραφέας των βιβλίων Η Δύναμη των Εσωστρεφών και Ήρεμη Δύναμη)

Βρες το βιβλίο " Δώσε και θα πάρεις"  του  Adam Grant στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://keybooks.gr

Έννεπε Μούσα

Έννεπε Μούσα!
Για τους εραστές της ποίησης και της στιχουργικής!
Για προβολή γνωστών κι άγνωστων δημιουργών!
Για επικοινωνία μέσα από έργα αγαπημένα!
Έννεπε Μούσα!
Με όχημα την πένα, το ταξίδι, τ’ όνειρο!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της διαχειρίστριας.

Βρείτε το βιβλίο:
https://www.ianos.gr/
https://www.politeianet.gr/

Τα Cookies βελτιώνουν την απόδοση της σελίδας μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικές σας πληροφορίες. Μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιούμε;