Σωτηρία - ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Σωτηρία - ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Θα δούμε το κείμενο του φιλόλογου-ποιητή Χριστόφορου Τριάντη "Σωτηρία"!

Σωτηρία- ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

    Η πραγματικότητα έχει την ανάγκη καταγραφής, σε μηνιαία βάση ή τουλάχιστον σε κάποια χρονική βάση, εν μέσω ποικίλων ειδήσεων, αθλητικών διοργανώσεων, πακέτων διακοπών, τουριστικών υποσχέσεων (για όλες τις εποχές  προσφέρονται στον αναπτυγμένο κι εξελιγμένο τεχνολογικά κόσμο) και τής ανυπαρξίας που περιδιαβαίνει την υφήλιο, με ευκολία, ανεξαρτήτως των πολεμικών συρράξεων (εικονικών ή αιματηρών) και των κλιματικών καταστροφών (ή των διαστροφικών αλλαγών για καλύτερη διατύπωση). Μπορεί να είναι σοφιστείες αυτά τα γραφόμενα, είναι πάντως πέρα από τον ανύπαρκτο στοχασμό των ψυχοπαθών μετριοτήτων, κι αυτό είναι κάτι που μετράει.  Λειτουργούν ως μικρή υπόμνηση της φθοράς που κατατρύχει τις λέξεις και τις ζωγραφιές, μουσειακές και επί των τοίχων. Αλλά το να ορίζεσαι τιμητής των γενικών φιλοσοφιών (γεννήματα καφωδείων και διακηρύξεων) και να χαρακτηρίζεσαι  ως επιστέγασμα ηθικολόγος, είναι ολίγον εγωιστικό, αν όχι χιλιοειπωμένο.
  Επαναφορά στην αφετηρία της προόδου. Από τις στάχτες, όλα φαίνονται καινούργια και πολύ προοδευτικά. Αναγέννηση. Η αναπτυγμένη ανθρωπότητα παράγει κύριοι, παράγει και ανακαλύπτει: εμβόλια, κρέατα, ηλεκτρομαγνητικά όπλα, ανυψωμένα αυτοκίνητα, ψηφίδες, αέρια και γονίδια-μοντέρνα και πλατιά. Αυτή είναι η γενική πρόοδος, το γενικό καλό που θα έλεγε και κάποιος νομπελίστας και κακός συγγραφέας. Όμως, υψώνονται ενστάσεις  ανώτερων δικαστηρίων προς τα ουράνια και τα πολυτελή μέγαρα της καλλιτεχνίας. Οι καπιταλιστικές ενέσεις δεν λειτουργούν πια, δεν βρίσκουν οπές. Πλανητικό αδιέξοδο ή ορισμός νέων αξιών που θα προσδώσουν: κίνηση και αίμα, στον ημιπαράφρονα κόσμο. Δεν θα χαθούμε, χωρίς αιτία. Είναι πνευματοκτόνα μια τέτοια καταστροφή. Αδειάζει τις ψυχές και τα σώματα. Οι ηδονιστές της οικουμένης, ενδείκνυται ως η μόνη και  ενδεικνυόμενη λύση. Ας γεμίσουν την ανθρωπότητα σωματικά υγρά, ας ανοίξουν τους ουρανούς για τους προλετάριους και τους θηριοδαμαστές, τους ακάματους λεγεωνάριους, τους τίμιους συνεχιστές του γένους των ανθρώπων. Οι οβολοί ας αντικατασταθούν από τη γενική τροποποίηση των σωμάτων, με νέες επεμβάσεις για περισσότερη δουλειά. Η συνουσία (διαστροφική και φυσιολογική, ας μου επιτραπεί ο διαχωρισμός, είναι απαραίτητος) να μπει στο ημερήσιο πρόγραμμα και στους χώρους εργασίας και παντού. Γήινες ηδονές και αντιπνευματικές διαδρομές. Τα φύλα δεν υπάρχουν, παρά μόνο τα σώματα. Δεν σώζουν τα ψυχότροπα ναρκωτικά και το χρήμα, μειοψηφούν κατά τις καταμετρήσεις και τους απολογισμούς. Χρειάζεται νέο όραμα. Εμπρός της γης οι αναμορφωμένοι και οι κολασμένοι. Βάλτε τόν αναγεννημένο Καλιγούλα γενικό εισαγγελέα ηθών ή γενικό επίτροπο επί των δημοκρατικών διαδικασιών (ή των αγαθών προαιρέσεων). Σωτηρία λοιπόν, κάτω οι άγιοι φαύλοι. Οι πραιτοριανοί ας ασκηθούν στην εξαΰλωση των ανισοτήτων και των πάσης φύσεως δυσμορφιών. Το άλογο ως οικολογική  θεότητα, περιφερομένη στα βουλεβάρτα, και στα κοινοβούλια με τις ανάλογες τιμές, θα σώσει και θα διασώσει τον πολιτισμό ή την νέα οικονομία. Δώστε τα καθαρά σύμβολα στους λαούς, στον κόσμο, στην οικουμένη. Προσταγή και ευχή.
   Το παρόν εξαχνώνεται, καταστρέφεται, εξαφανίζεται προς το μέλλον, χωρίς φως, διαβαίνει προς το μέλλον. Στις φυσικές και αφύσικες σχισμές πέφτουν σώματα και σωματίδια. Δολοφονία του ελέους. Γενική φτώχεια ή φτωχοποίηση (λογοτεχνικά δόκιμος ο όρος), μη προβλέψιμη κατάσταση από τα λαντζόνια του διαφωτισμού. Δολιοφθορές στις πεζογέφυρες από τα ανακοινωθέντα των σοβαρών και στιβαρών - δημοκρατικών κυβερνήσεων. Χρειάζεται όμως και το φαΐ. Πώς θα διανθιστούν οι γενικές απολαύσεις τόσων και τόσων  άπλυτων και βρομερών εκατομμυρίων;
   Η ύπαρξη ανήκει στις τραπεζικές καταθέσεις, δεν έχεις, δεν ζεις. Η σκιά εξαφανίζεται στις ψηφιακές και σωματικές οπές. Βόλεψέ τες, όπου μπορείς. Ο αντιτραγικός καθαρμός γίνεται από τις εγχειρήσεις. Γενικές και ποικίλες εγχειρήσεις. Λοβοτομές για περισσότερη ικανότητα και ικανοποίηση. Δεν δίνονται δωρεάν οι ελπίδες για το μέλλον. Είναι σωστή -τεχνικά και ψυχικά- στάση  να μην περιμένουν την ολική καταστροφή. Οι ανώτεροι ιερουργοί ας νοικιάσουν βοηθητικά σώματα για να οχεύσουν ό,τι βρουν κι έτσι θα σωθούν, δίνοντας τό παράδειγμα στις εκλεκτές μειοψηφίες και τις υψηλές ιδιοκτησίες. Η ανυπαρξία θα νικηθεί από τη νέα επανάσταση.  Ανθρωπότητα με οδηγό τον Καλιγούλα. Μα όλο τούτο το ζοφερό περιβάλλον στενεύει επικίνδυνα. Δεν μας αρέσει πού θα πεθάνουμε σε τόσο στενά πλαίσια. Δώστε μας, την διασημότητα, δεν θα σβήσουμε τις σκιές μας, μέσα στην ανωνυμία. Αποθανέτω, μετά των αλλοφύλων. Θα υπάρξει συνέχεια. Δεν μπορεί με τόσες οπές να μην υπάρχει και μια οπή διαφυγής. Οι σοφοί άρχοντες γνωρίζουν. Αυτοί δεν είναι σκιές, έχουν μορφή, δικαιούνται την αθανασία, λόγω θέσεως. Θέλουν αγάπη και προσοχή και ηδονή, μέχρι να σταματήσει το παιχνίδι των τεταρτισμών. Είναι και οι σκιές που ψάχνουν το νόημα, μετά τις τιμωρίες.
   Οι ποσότητες καθοριστικές και τα κέρδη ακόμα πιο καθοριστικά. Εντοιχισθείτε επί των αριθμών και των μικροαπαολαύσεων. Οι νεκρές ψυχές καταμετρούνται. Οι αγωνίες και οι κραυγές δεν θεωρούνται αποτελεσματικές συνισταμένες για να ξορκίσουν τις κατατάξεις και τα τελειωτικά τελειώματα. Προσκυνήστε για να σωθείτε: ό,τι υπάρχει σε ακτίνα του αντικειμενοποιημένου κόσμου, με άξονα τα σωματικά υγρά. Οι βωμοί είναι έτοιμοι και ενεργοί. Μοχθήστε και βωμοαφεθείτε. Η απεικόνιση της ιστορίας, δεν θα υφίσταται επί των διαφοροποιήσεων, αλλά επί των ομογενεοποιήσεων. Οι οπές στα σώματα θα διευκολύνουν την κατάσταση. Οι άρχοντές μας, θα δώσουν την πλανητική κατεύθυνση: χρηματιστήρια και βωμοί, όπλα και ψηφίδες, λογική και ευαισθησία. Τα δίπολα ενώνονται και λειτουργούν, δημιουργούνται καινούργια, στα αποτεφρωτήρια  θα εξαφανίζονται οι διαφορές. Γίναμε ένα και γίναμε και σποδός. Δημόσιες τελετές και αναρχικοί τραπεζίτες, δίνουν την λύση στο προσκύνημα και την ευτυχία. Μια στιγμή ή ένας αιώνας, ιδού το δίλημμα.
   Πρέπει να νικηθεί η φθορά για να σταματήσουν οι οιμωγές. Εφεύρεση δισκίων και σχέσεων. Νέο Κάμα Σούτρα και νέες δόσεις επιστήμης επί των στομάχων. Ο κόσμος μάς ανήκει.  Οι διελεύσεις ολοκληρώνονται στον χρόνο και όχι αλλού. Μικροδιάβολοι και εκατομμύρια προσκυνητές οδηγούνται επί της κοιλάδας των δακρύων. Αφαιρούνται οι σταυροί και τοποθετούνται οι κερασφόροι ποιητές. Το μοιραία κοινότοπο ενώνει τους ανθρώπους και η συνήθεια. Η καλή συνήθεια δημιουργεί και γεννάει τέρατα, δολοφονίες νυχθημερόν.
  Όλα είναι αλγόριθμος. Οι ήπιες διαστροφές θα δώσουν παράταση στην σωτηρία. Μαγική επιθυμία ο αγώνας για την σωτηρία. Δίνονται όπλα παντός είδους. Θα χορηγηθούν και ατομικά πυρηνικά για χρήση και άμεση διάλυση. Αλλά η πυρηνική λύση θα στοιχίζει ακριβά κι ο αλγόριθμος θα βγάλει έξω από τους  παρίες. Πάλι προνόμιο των δυνατών η πυρηνική χρήση. Μένουν ακέρια και ατόφια τα υβρεολόγια.
  Οι επηρεασμένοι από το φως του διαφωτισμού, φιλοσοφούν για να κερδίσουν αναίμακτα τα ηδονικά ανοίγματα, αφού τους χορηγηθούν οι ναρκωτικές ουσίες για να χτυπάει κόκκινο η απόλαυση. Ευτυχώς τα βιολογικά κέντρα αγωνίζονται νυχθημερόν –και με χρηματοδοτικό αλγόριθμο, να δώσουν παρατάσεις. Όποιος προλαβαίνει, πρόλαβε. Νικήθηκε η θλίψη, η ηδονή είναι κυρίαρχη. Δόντια, μασέλες κι απολήξεις. Ο πολιτισμός μας προχωρά κι ενώνει. Το σύνθημα είναι αυτοδύναμο: περισσότερη ανθρώπινη ενότητα. Ας έρθουν κοντά τα σώματα (πρώτα) και οι οπές (δεύτερον). Η ανθρωπότητα πορεύεται στις εντολές της μακρόσυρτης ευτυχίας. Βάτραχοι, απολλώνιοι και διονυσιάζοντες στην ίδια καμπύλη – κατηφορική πορεία. Δεν υπάρχει φτώχεια και ανηδονή. Τα ρήματα που καθορίζουν  την εύρυθμη πορεία έχουν βιβλική καταγωγή: έχομεν χρείαν και μεταφυσικής.

 

 

 

 

Έννεπε Μούσα

Έννεπε Μούσα!
Για τους εραστές της ποίησης και της στιχουργικής!
Για προβολή γνωστών κι άγνωστων δημιουργών!
Για επικοινωνία μέσα από έργα αγαπημένα!
Έννεπε Μούσα!
Με όχημα την πένα, το ταξίδι, τ’ όνειρο!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της διαχειρίστριας.

Βρείτε το βιβλίο:
https://www.ianos.gr/
https://www.politeianet.gr/

Τα Cookies βελτιώνουν την απόδοση της σελίδας μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικές σας πληροφορίες. Μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιούμε;