Αθέατη πάλη-ΝΙΚΗ ΣΚΟΥΤΕΡΗ

Αθέατη πάλη-ΝΙΚΗ ΣΚΟΥΤΕΡΗ

Θα δούμε ένα υπέροχο στοχαστικό ποίημα που το 2020 έλαβε Έπαινο ποίησης στον Γ’ Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού. Λέγεται "Αθέατη πάλη" και δημιουργός του είναι η Νίκη Σκουτέρη!

Αθέατη πάλη - ΝΙΚΗ ΣΚΟΥΤΕΡΗ

Είναι από εκείνα τα σπίτια των τετραγωνικών ,
τα κλειστά και τα φρουρούμενα
που ελεύθερα αφήνουν τα σκυλιά τους
πετώντας λουριά και φίμωτρα.

Και τώρα νιώθεις τα γαυγίσματα
στ’ αυτιά σου να τρυπώνουν.
Κι ο φόβος σου φουντώνει από δαγκωνιές πολιτικών
και τις μασέλες τους που τολμάν ακόμη να υπόσχονται!

Ο άνεμος πάλη φυσάει ακούραστος,
δείχνοντας τα γυμνασμένα του στήθη μέσα από τις λεύκες.

Νιώθεις να σε γονατίζουν ,
να θέλουν να πιουν το αίμα σου.
Κραυγάζεις τώρα εσύ, σε ακούει κανείς
ή πάνε να σε πατήσουν το φως σου να ξεφτίσουν;

Έπαινος ποίησης στον Γ’ Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού,2020

Βιογραφικό σημείωμα

Η Σκουτέρη Νίκη είναι αριστούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο μεταπτυχιακού: <<Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων>> (Master of Science in Management of Educational Organisations και του Μαράσλειου Διδασκαλείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Είναι διορισμένη στη δημόσια εκπαίδευση από το 2003. Έχει παρακολουθήσει ημερίδες, σεμινάρια κι επιμορφώσεις ενώ έχει ολοκληρώσει και τα δύο επίπεδα << Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη>>. Γνωρίζει Αγγλικά. Έχει συμμετάσχει με εργασίες ως εισηγήτρια σε συνέδρια τόσο εκπαιδευτικά όσο και λογοτεχνικά, έχει υλοποιήσει αρκετά καινοτόμα προγράμματα στο χώρο της εκπαίδευσης . Είναι Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στην Π.Ε. Γ’ Αθήνας. Έχει αυτοεκδώσει παραμύθια e – book τα οποία είναι δημοσιευμένα στο easywriter<< Ο Ρεξούλης ο Τραγανούλης>>, << Ο Αρλεκινοκλόουν κι ο Κλοουναρλεκίνος>>, << Ο λουλουδόκηπος του Ντίνου>>. Μάλιστα το παραμύθι της ο Ρεξούλης ο Τραγανούλης έχει πάρει το Α’ Βραβείο στην κατηγορία Παραμύθι 2018 στον διαγωνισμό βραβείων Κέφαλος 2017 και 2018 καθώς και το Β΄ Βραβείο Εικονογράφησης Βιβλίου 2018 στον διαγωνισμό βιβλίων Κέφαλος. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κι έχει αποσπάσει βραβεία , επαίνους και τιμητικές διακρίσεις τόσο στην ποίηση όσο και στην πεζογραφία. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτείστο λογοτεχνικό βήμα την εφημερίδα των λογοτεχνών, στο περιοδικό Κέφαλος -Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς, σε λογοτεχνικά ημερολόγια του Κέφαλου και του vivlionet, στο λογοτεχνικό δελτίο της Υπερεαλιστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης, στη Φιλολογική Πρωτοχρονιά, στους σύγχρονους Έλληνες ποιητές εκδόσεων Παππάς ενώ είναι εγγεγραμμένη στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών του Περιοδικού Κέφαλος. Στίχοι της απαγγέλθηκαν στη θεατρική παράσταση σπουδαστών του TabulaRasa <<olakollaz. Gr IX>> Iούνιος 2019 στο θέατρο Alfa. Επίσης έχει συμμετάσχει με παραμύθι της και σε συλλογικό έργο << Στης καραντίνας τον καιρό>> εκδόσεις λευκό μελάνι. Το παραμύθι της <<Οι βοηθοί του Συρτούλη>> κυκλοφόρησε το 2020 από τις εκδόσεις Ωρίωνας.Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τον τίτλο <<150 Χαϊκού της καρδιάς και του μυαλού >> ,εκδόσεων Κέφαλος κυκλοφόρησε το 2020. Το 2021 από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της "Φυλλοβόλοι Πλάτανοι".

Έννεπε Μούσα

Έννεπε Μούσα!
Για τους εραστές της ποίησης και της στιχουργικής!
Για προβολή γνωστών κι άγνωστων δημιουργών!
Για επικοινωνία μέσα από έργα αγαπημένα!
Έννεπε Μούσα!
Με όχημα την πένα, το ταξίδι, τ’ όνειρο!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της διαχειρίστριας.

Βρείτε το βιβλίο:
https://www.ianos.gr/
https://www.protoporia.gr

Τα Cookies βελτιώνουν την απόδοση της σελίδας μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικές σας πληροφορίες. Μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιούμε;