Εις Κύπρον 2019-ΧΡΙΣΤΑΝΑ ΚΑΜΕΝΟΥ

Εις Κύπρον 2019-ΧΡΙΣΤΑΝΑ ΚΑΜΕΝΟΥ

Θα σας κάνω γνωστό ένα ξεχωριστό ποίημα που το 2020 τιμήθηκε με Έπαινο ποίησης  στον Γ΄ Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό "Πνευματικοί ορίζοντες Λεμεσού, Εφαλτήριο λόγου, τέχνης και πολιτισμού". Τιτλοφορείται "Εις Κύπρον 2019" και το έγραψε η ποιήτρια  Χριστιάνα Καμένου. Περιλαμβάνεται στην ποιητική  της συλλογή «Ενδοσκόπηση» (Κύπρος 2020).

Εις Κύπρον 2019-ΧΡΙΣΤΑΝΑ ΚΑΜΕΝΟΥ

Ανασύνταξη
Ανασυγκρότηση
Συγκράτηση

Συγκράτηση ονείρου
ανασυγκρότηση εαυτού
και ανασύνταξη αυτού,
αυτού του άλλου που παρίσταται
εν ιδίω τόπω.

Συγκράτηση πεποιθήσεων
παγιωμένων πλαισίων
και αλλότριων επιβολών.

Ανασύνταξη λωρίδας φωτός
για να αναλογιστεί η ψυχή μας
πως βαδίζει στα ασταθή και τα πάρωρα
μονάχα για να ελπίζει.

Ανασυγκρότηση δομών και πλαισίων
για να πάρει μια πνοή η θάλασσα
που πνίγεται στο βυθό της και σιωπά
μονάχα για να αντέχει.

Έπαινος ποίησης Γ΄ Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός. Πνευματικοί ορίζοντες Λεμεσού, Εφαλτήριο λόγου, τέχνης και πολιτισμού,2020
Περιλαμβάνεται στη ποιητική συλλογή «Ενδοσκόπηση» Κύπρος 2020

Βιογραφικό σημείωμα

 

Η Χριστιάνα Καμένου κατάγεται από την Κύπρο. Είναι φιλόλογος με μεταπτυχιακό τίτλο στη Μεσαιωνική και Νέα Ελληνική Φιλολογία. Μεγάλη της αγάπη αποτελεί κι η ζωγραφική. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές «Οι ελιγμοί της σκέψης» το 2016 και «Ενδοσκόπηση» το 2020. Παράλληλα συμμετείχε στην ποιητική ανθολογία «Οι νεότεροι Κύπριοι ποιητές και ποιήτριες (1981-2001) των εκδόσεων Αρμίδα. Το 2013 της απονεμήθηκε το Α΄ βραβείο στον ποιητικό διαγωνισμό «Καβάφης διαχρονικά επίκαιρος, 150 χρόνια μετά» που διοργανώθηκε από το πολιτιστικό ρεύμα Πάφου, το 2019 της απονεμήθηκε το Β΄ βραβείο Νέου Λογοτέχνη στον 1ο Παγκύπριο ποιητικό διαγωνισμό Εις μνήμην Ναδίνας Δημητρίου που διοργανώθηκε από την Πολιτιστική κίνηση Λάρνακας και το 2020 της απονεμήθηκε έπαινος ποίησης στον Γ΄ Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού.

 

Έννεπε Μούσα

Έννεπε Μούσα!
Για τους εραστές της ποίησης και της στιχουργικής!
Για προβολή γνωστών κι άγνωστων δημιουργών!
Για επικοινωνία μέσα από έργα αγαπημένα!
Έννεπε Μούσα!
Με όχημα την πένα, το ταξίδι, τ’ όνειρο!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της διαχειρίστριας.

Βρείτε το βιβλίο:
https://www.ianos.gr/
https://www.politeianet.gr/

Τα Cookies βελτιώνουν την απόδοση της σελίδας μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικές σας πληροφορίες. Μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιούμε;