Βροχή-ΣΤΕΛΛΑ ΣΟΥΡΑΦΗ

Βροχή-ΣΤΕΛΛΑ ΣΟΥΡΑΦΗ

Θα έρθουμε σ' επαφή μ' ένα ποίημα που το 2016 απέσπασε Β' Έπαινο στον 2ο ποιητικό διαγωνισμό "Bonsaistories”. Είναι η εξαγνιστική "Βροχή" της Στέλλας Σουραφή!

Βροχή-ΣΤΕΛΛΑ ΣΟΥΡΑΦΗ

Τράβηξα το μονοπάτι που μου υπέδειξαν
" Βάδισε", μου είπαν, "και μην κοιτάξεις πίσω
όσο κι αν η βροχή σού ολισθαίνει προτρεπτικά το βήμα"!
Προχώρησα την προκαθορισμένη πορεία της Μοίρας,
κρατώντας Την στ’ αριστερά . . . προστάτη και συνοδοιπόρο.
Κάτω από μια ομπρέλα
φύλαξα επτασφράγιστο το ένστικτο ως μυστικό
και ό, τι συγκρατούσε το κάθε απωθημένο,
μέχρι τη στιγμή της απόλυτης εγκατάλειψης,
μέχρι την ώρα που οι αστραπές καταίγισαν επάνω μου οργή!
Περπάτησα τα λασποτόπια που βαλτώσανε
στο δάκρυ της τεθλιμμένης μπόρας.
Έλιωσα τις σόλες μου σε κακοτράχαλα όνειρα.
Τράβηξα καταμεσής το δρόμο της κι έκανα όπως είπαν.
Το πισωκοίταγμα μια στήλη άλατος θα έχτιζε
ψυχρότερη από μάρμαρο.
Στο τέλος του δρόμου που ακόμα δεν διένυσα ολάκερο
η ομίχλη ξυφαίνεται με φως.
Ίσως η εξιλέωση να ’ρθει μέσα σ’ επτά ουράνια χρώματα!

Β΄ Έπαινος στον 2ο ποιητικό διαγωνισμό "Bonsaistories”, 2016 

Βιογραφικό σημείωμα


Η Σουραφή Στυλιανή κατάγεται από το Βαθύ της Σάμου. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών κλασικά γράμματα. Εργάζεται ως φιλόλογος και ασχολείται με την συγγραφή. Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την τέχνη του λόγου και δη την Τέχνη της Ποιήσεως.
- Έχει λάβει μέρος σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους ποιητικούς διαγωνισμούς, όπου ποιήματά της έχουν αποσπάσει βραβεία, επαίνους και διακρίσεις (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών - Δελφικοί αγώνες 2016 και 2018, Αμφικτυονία Ελληνισμού 2017 και 2018 κ.α).
- Έχει λάβει μέρος στο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο του 2018, Το Βιβλίο με το ποίημα «Αύγουστος».
- Έχει συμμετάσχει στις παρακάτω συλλεκτικές ποιητικές εκδόσεις με τον τίτλο «Συνομιλώντας με τον Κ. Π. Καβάφη» και «Συνομιλώντας με τον Ν. Καζαντζάκη», «Συνομιλώντας με τον Τάσο Λειβαδίτη» και «Συνομιλώντας με τον Άρθουρ Ρεμπώ» των εκδόσεων «Όστρια» (2018-2020), το «Ανθολόγιο ποίησης» του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Έλευσις και Υδράνη» (2019), την Ηλεκτρονική Ποιητική Ανθολογία «Eretikoi poiites are the new black…» (2020) του «Eretikos.gr», καθώς και στην επίτιμη Ποιητική Ανθολογία «Φιλολογική Πρωτοχρονιά» (2020).
- Έκδοση πρώτης ποιητικής συλλογής - σε συνεργασία με τον ποιητή-συγγραφέα Θεοφάνη Λ. Παναγιωτόπουλο - με τίτλο «Η εκπλήρωση του ανεκπλήρωτου» (Άνεμος Εκδοτική, Μάιος 2018).
- Έχει γράψει κριτικές για ποιητικές συλλογές και πεζογραφήματα, έχει ασχοληθεί με την παρουσίαση λογοτεχνικών έργων, ενώ έχει συνεργαστεί και με ομότεχνούς της στην από κοινού συγγραφή ερωτικών ποιημάτων.
- Διακριθέντα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί για το ηλεκτρονικό Ισπανικό περιοδικό «La Galla Ciencia», καθώς και αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή «Η εκπλήρωση του ανεκπλήρωτου» έχουν μεταφραστεί και δημοσιευθεί στο Ισπανικό περιοδικό κριτικής λογοτεχνίας «Cratéra» υπό την μεταφραστική επιμέλεια της Νατάσας Λάμπρου.

 

 

 

Έννεπε Μούσα

Έννεπε Μούσα!
Για τους εραστές της ποίησης και της στιχουργικής!
Για προβολή γνωστών κι άγνωστων δημιουργών!
Για επικοινωνία μέσα από έργα αγαπημένα!
Έννεπε Μούσα!
Με όχημα την πένα, το ταξίδι, τ’ όνειρο!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Η  αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού ιστότοπου ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ επιτρέπεται ΜΟΝΟ με την παράθεση πηγής και ενεργού συνδέσμου (link).

  

Τα Cookies βελτιώνουν την απόδοση της σελίδας μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικές σας πληροφορίες. Μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιούμε;