Αναζήτηση-ΟΛΓΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΛΥΒΑ

Αναζήτηση-ΟΛΓΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΛΥΒΑ

Θα γνωρίσουμε ένα ποίημα που το 2019 έλαβε το 2ο βραβείο στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Βόλου. Είναι η "Αναζήτηση" της Όλγας Δημοσθένους Καλύβα!

Αναζήτηση-ΟΛΓΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΛΥΒΑ

Ρόδα τ ̓ Απρίλη ευωδιαστά
κι εσείς μυρτιές τ ̓ ανέμου
μην είδατε την ομορφιά
που οι ψυχές γυρεύουν ;

Αν νιώσατε στην πλάνη σας
του πόθου την πνιχτή κραυγή
(αχ!) κρύψατε στην αγκάλη σας
την πιο γλυκιά υποταγή.

Ρόδα τ ̓ Απρίλη ευωδιαστά
κι εσείς μυρτιές τ ̓ ανέμου
ο πόθος δεν είν ̓ η ομορφιά
που οι ψυχές γυρεύουν.

Αν νιώσατε στην αύρα σας
το πορφυρό του σώμα
αγγίξατε στα μαύρα σας
της λησμονιάς το χρώμα.

Ρόδα τ ̓ Απρίλη ευωδιαστά
κι εσείς μυρτιές τ ̓ ανέμου
η μοναξιά δεν είν ̓ η ομορφιά
που οι ψυχές γυρεύουν.

Αν δώσατε στον ήλιο σας
το τελευταίο βλέμμα
εκείνος σας πυρπόλησε
με της φωτιάς το νεύμα.

Ρόδα τ ̓ Απρίλη ευωδιαστά
κι εσείς μυρτιές τ ̓ ανέμου
(θαρρώ) η αγάπη είν ̓ η ομορφιά
που οι ψυχές γυρεύουν.

2ο βραβείο στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Βόλου,2019

Βιογραφικό σημείωμα

Η Όλγα Δημοσθένους Καλύβα γεννήθηκε και ζει στο Προάστιο Καρδίτσας. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει λάβει τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Νέας Κίνησης Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης ( Νε.Κί.Λ.Θ. ) το 1996. Έχει βραβευτεί στον 13ο Διαγωνισμό Ποίησης Βόλου σε τρία έργα της με το 2ο βραβείο και στον 14ο Διαγωνισμό Ποίησης Βόλου με το 1ο βραβείο και το 2ο βραβείο . Το ποίημά της με τον τίτλο : << ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ >> έχει μελοποιηθεί από τον κ. Γ. Φουντούλη και κυκλοφορεί από τις 10/07/2020. Της έχουν απονεμηθεί το βραβείο <<ΑΙΣΧΥΛΟΣ>> για τη συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κ.Π.Καβάφης 2018 με την ποιητική συλλογή : <<Στεντόρειοι Ψιθυρισμοί >> και το βραβείο << ΣΑΠΦΩ>> για τη συμμετοχή της
στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κ.Π.Καβάφης 2019 με την ποιητική συλλογή : << Κρινανθώνος Ενστάλαξις >>. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις στον ελεύθερο κι έμμετρο στίχο και τιμητικούς επαίνους σε ποίηση χαϊκού και σε μουσικό στίχο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Κέφαλος και τα ποιήματά της συμπεριλαμβάνονται στο συλλεκτικό τόμο του διαγωνισμού . Έχει συμπεριληφθεί ποίημά της στην ποιητική συλλογή με τα 150 βραβευμένα ποιήματα του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης των εκδόσεων Κοράλλι . Το βιβλίο « Στεντόρειοι Ψιθυρισμοί » μπορείτε να το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Κέφαλος για αποστολές σε όλη την Ελλάδα ,στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Έννεπε Μούσα

Έννεπε Μούσα!
Για τους εραστές της ποίησης και της στιχουργικής!
Για προβολή γνωστών κι άγνωστων δημιουργών!
Για επικοινωνία μέσα από έργα αγαπημένα!
Έννεπε Μούσα!
Με όχημα την πένα, το ταξίδι, τ’ όνειρο!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Η  αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού ιστότοπου ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ επιτρέπεται ΜΟΝΟ με την παράθεση πηγής και ενεργού συνδέσμου (link).

  

Τα Cookies βελτιώνουν την απόδοση της σελίδας μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικές σας πληροφορίες. Μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιούμε;