Όσα φέρνει ο καιρός...-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ

Όσα φέρνει ο καιρός...-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ

Η νιότη έχει ορμή, έπαρση και  πάθη που ενίοτε γεννούν έριδες. 'Ομως η ρόδα του καιρού γυρίζει κι όλα τ' αλλάζει. Για να δούμε το  "Όσα φέρνει ο καιρός" του Βασίλη Κυπριωτάκη!

Όσα φέρνει ο καιρός...-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ

    Φορούσε πάντα το ίδιο γιλέκο, σκούρο πράσινο στο χρώμα, και δεν το αποχωριζόταν ποτέ. Εκείνες τις καλές εποχές, ήταν πάντα πλυμένο και σιδερωμένο από την συγχωρεμένη τη γυναίκα του. Όσο ήταν μαζί, ποτέ δεν της αντιμίλησε, αν και ο χαρακτήρας του ήταν πολύ εκρηκτικός.
   Πάντα σε καβγάδες έμπλεκε. Σχεδόν όλες τις φορές για τα κομματικά. Με τον γείτονά του τον Θανάση είχαν και στα χέρια πιαστεί. Έβριζε ο ένας την παράταξη του άλλου, σαν αντάμωναν πηγαίνοντας, στα δυo διπλανά καφενεία, το πράσινο και το γαλάζιο.
  Είχε όμως και πέραση ο λόγος του. Όσοι ήθελαν μία θέση στο δημόσιο, τον Σωτήρη τον Βλάχο εύρισκαν για να γίνει η δουλειά τους. Έστω και με αυτό τον τρόπο,
πολλοί έπρεπε να τον ευγνωμονούν, γιατί είχαν μόνιμη δουλειά, με την πλάτη του Σωτήρη. Και σαν κατάφερνε να διορίσει κανένα, χαμογελούσε ικανοποιημένος κάτω από το περιποιημένο λεπτό του μουστάκι.
  Τώρα πια μονάχος του πορεύεται, ξεχασμένος από όλους, αξύριστος, απεριποίητος με το γιλέκο του ξεθωριασμένο, άχρωμο, όπως και το κόμμα του. Αλλά με κατασιγασμένα τα πάθη. Πίνει κάθε απόγευμα το τσιπουράκι του, παρέα με τον μέχρι προχθές πολιτικό του αντίπαλο, τον γείτονά του τον Θανάση, στα δύο καφενεία, που ενώθηκαν και έγιναν ένα μαγαζί, φιλοσοφώντας τη ζωή και σιγοτραγουδώντας:
" Όσοι πετούν, μ' άλλα φτερά
και όχι τα δικά τους,
γρήγορα θα βρεθούν στη γη,
να κλαιν τη συμφορά τους".

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Βασίλης Κυπριωτάκης γεννήθηκε στον Πύργο Μονοφατσίου, στην περιοχή του Λιβυκού πελάγους και στα Αστερούσια όρη της Κρήτης. Είναι απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος. Ζει στην Αθήνα και ασχολείται με τη λογοτεχνία και την ποίηση. Έχει βραβευθεί πολλές φορές για ποιητικά του έργα, μαντινάδες και διηγήματα. Έχει εκδώσει το 2015 την ποιητική συλλογή "Λιβυκόν" και το ίδιο έτος συλλογή με  μαντινάδες του, με τίτλο" Του Λιβυκού". Υπό έκδοση είναι το μυθιστόρημά του με τίτλο" Μαθιός και Νεϊρμάν, στη Κρήτη των θρύλων, των αγίων, των ηρώων". Ποιήματα και διηγήματα δικά του, έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και μη, καθώς και σε τόμους με συλλογές ποιημάτων λογοτεχνικών συλλόγων. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. 

Έννεπε Μούσα

Έννεπε Μούσα!
Για τους εραστές της ποίησης και της στιχουργικής!
Για προβολή γνωστών κι άγνωστων δημιουργών!
Για επικοινωνία μέσα από έργα αγαπημένα!
Έννεπε Μούσα!
Με όχημα την πένα, το ταξίδι, τ’ όνειρο!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Η  αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού ιστότοπου ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ επιτρέπεται ΜΟΝΟ με την παράθεση πηγής και ενεργού συνδέσμου (link).

  

Τα Cookies βελτιώνουν την απόδοση της σελίδας μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικές σας πληροφορίες. Μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιούμε;