Ο Χάρης μυστικός αστυνομικός ψευδώνυμο Πασατέμπος, Υπόθεση κόκκινα γυαλιά -ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΣΗ

Ο Χάρης μυστικός αστυνομικός ψευδώνυμο Πασατέμπος, Υπόθεση κόκκινα γυαλιά -ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΣΗ

Σήμερα θα δούμε μια αστυνομική ιστορία για παιδιά και για όσους αισθανόμαστε παιδιά! Εκτυλίσσεται στον χώρο του σχολείου και περνά με τον πιο τρυφερό τρόπο το μήνυμα της παιδικής φιλίας και της ενσυναίσθησης! Τίτλος; "Ο Χάρης  μυστικός αστυνομικός ψευδώνυμο Πασατέμπος,Υπόθεση κόκκινα γυαλιά"! Από την πένα μιας νέας λογοτέχνιδας, της Ελένης Πάτση!

Ο Χάρης μυστικός αστυνομικός ψευδώνυμο Πασατέμπος, Υπόθεση κόκκινα γυαλιά -ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΣΗ

 Είμαι ο Χάρης ο Πασατέμπος ... με θυμηθήκατε ;Που σαν ΜΕΓΑΛΩΣΩ θέλω να γίνω μυστικός αστυνομικός ; Που μ' αρέσει να λύνω μυστήρια ;Που έλυσα το μυστήριο με τον παππού μου .Εεε αυτός .Έχω μεγαλώσει αρκετά και πηγαίνω σχολείο. Όλοι πιστεύουν πια σε μένα,μου κάνουν και δώρα για ντετέκτιβ ...ο μπαμπάς μου μού πήρε ένα ημερολόγιο. «Όλοι οι ντετέκτιβ έχουν και κρατούν σε αυτά σημειώσεις» . Σήμερα γράφω την πρώτη μου υπόθεση, συνέβη πριν μια βδομάδα. Και έχει ως εξής :
 Στην τάξη κάθομαι στο τελευταίο θρανίο. Έτσι παρακολουθώ τα πάντα .Παρατήρησα λοιπόν πως η συμμαθήτριά μου η Εύα τις τελευταίες μέρες ήταν στεναχωρημένη. Από το πρωί δε μιλούσε,δε γελούσε και στα διαλείμματα δεν έβγαινε από την τάξη.Το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα ...Δεν άντεξα και πήγα να την ρωτήσω τι έχει ,τότε μου είπε : «Καλά είμαι Χάρη,ευχαριστώ».Και κατέβασε το κεφάλι της .Τα μάτια της ,παρατήρησα ήταν κόκκινα .Άρχισα να μυρίζομαι υπόθεση , έπρεπε να την ανακαλύψω και να βρω τη λύση.Την επόμενη μέρα, όταν η κυρία της είπε να διαβάσει, η Εύα είπε ευγενικά πως ξέχασε το τετράδιό της .Ξέχασα να γράψω ,πως ειναι το πιο ευγενικό κορίτσι του κόσμου. Τη θαυμάζω!!Και προσπαθώ να της μοιάσω στην ευγένεια. Είναι δυνατόν να μη λύσω το μυστήριό της ;
 Στο διάλειμμα βγήκα πρώτος , επέστρεψα όμως σιγά σιγά στην τάξη ,με την άκρη του ματιού μου την είδα να χώνει κάτι στην τσάντα της.Τα μάτια της είχαν δάκρυα. Όταν με είδε έτρεξε γρήγορα έξω .Τότε δίχως να σκεφτώ,πήγα στην τσάντα της, ψαχούλεψα βιαστικά, βρήκα στο πρώτο τσεπάκι μια θήκη. Την άνοιξα...ήταν ένα ζευγάρι κόκκινα γυαλιά.Τα έβαλα πάλι στη θέση τους .Πήρα τους πασατέμπους μου και βγήκα στην αυλή.Άρχισα να σκέφτομαι ..μα το κουδούνι με διέκοψε.Το βράδυ θα σκεφτόμουν με την ησυχία μου .Έτσι το πρωί είχα διαλευκάνει την υπόθεση " Κόκκινα γυαλιά". Και ήμουν και έτοιμος να βοηθήσω τη φίλη μου. Γνωρίζω πως είναι πολύ πολύ κακό να παίρνεις κάτι δίχως να ρωτάς πρώτα.Μα δεν μπορούσα να βλέπω τη φίλη μου δακρυσμένη.. !Το ότι είχα ξυπνήσει πρώτος από όλη την οικογένεια με βοήθησε .Σιγά σιγά πήγα στο δωμάτιο του παππού.Κοιμόταν του καλού καιρού.Πήρα τα μεγάλα μαύρα γυαλιά του, τα έβαλα στην τσάντα μου. Άφησα ένα σημείωμα που έλεγε «Παππού θα τα επιστρέψω το μεσημέρι , συγγνώμη και ευχαριστώ».Και συνέχισα το πρόγραμμά μου.Όταν μπήκαμε στην τάξη και ρώτησε η κυρία " ποιος θα πει την προσευχή", σήκωσα το χέρι μου και η κυρία με επέλεξε. Ζήτησα συγγνώμη προτού ξεκινήσω, άνοιξα την τσάντα, φόρεσα τα γυαλιά του παππού μου και ξεκίνησα την προσευχή . Ακούστηκαν κάτι «ΑΑ.... οοοο.....» ..κλπ... μα εγώ δεν έδωσα σημασία ... Εν τω μεταξύ δεν έβλεπα τίποτα ή μάλλον έβλεπα τα κεφάλια των μπροστινών μου σαν καζάνια ... Η αλήθεια είναι πως μου ήρθαν γέλια . Άρχισαν κι οι συμμαθητές μου να γελούν . Η κυρία τότε μου είπε να βγάλω τα γυαλιά . Θα μιλούσαμε γι' αυτά στο διάλειμμα .Τότε αφού πια έβλεπα κανονικά, είδα την Εύα , φορούσε τα κόκκινα γυαλιά. Ήταν πιο όμορφη από πριν . Δεν ξέρω πότε τα φόρεσε , ίσως όταν με είδε θέλησε να με ευχαριστήσει ; Η΄ να μου συμπαρασταθεί; Πάντως όλοι της είπαν πως της πάνε υπέροχα. Η κυρία την διάλεξε να πει την προσευχή από την αρχή. Και συνεχίσαμε το μάθημα. Στο διάλειμμα ήρθε κοντά μου ,με ευχαρίστησε με ένα φιλί και μου είπε πως είμαι ο καλύτερος Πασατέμπος της γης και πως θα γίνω και ο πρώτος ντετέκτιβ . Ήταν χαμογελαστή και φωτεινή .Τα κορίτσια τη ρωτούσαν για τα τέλεια γυαλιά της .. Στη συνέχεια παίξαμε όλοι μαζί.
  Το μυστήριο είχε λυθεί με τον καλύτερο τρόπο. Ευτυχώς η δασκάλα δε μου είπε τίποτα, μάλλον το ξέχασε . Και στο σπίτι δεν με μάλωσαν μια και ο παππούς ζήτησε να μην τιμωρηθώ που πήρα τα γυαλιά του. Είπε πως ήταν για καλό σκοπό και πως είχα αφήσει και σημείωμα. Παππού σ'αγαπώ! Ο μπαμπάς μου είπε να μην παίρνω τίποτα ,τίποτα αν πρώτα δε ρωτήσω .Το ίδιο επανέλαβε και η μαμά μου . Θα προσπαθήσω να το τηρήσω , αν και δύσκολο. Οι μυστικοί έχουν τα κόλπα τους ... «σόρι μπαμπά,μαμά..» Α είδαμε κι ένα dvd όλοι μαζί 📀 της εποχής τους , με έναν ντετέκτιβ ,λεγόταν Ροζ Πάνθηρας .Μ' άρεσε πολύ κι η μουσική ήταν μοναδική .Ταμ ταμ τα τα ταταταταταμ ... ταμ ταμ ταμ τααααααααραμμμ . Να μην ξεχάσω να το βλέπω συχνά.
  Ημερολόγιο 14/1/2020 :Υπόθεση κόκκινα γυαλιά ελύθη επιτυχώς .
Σήμερα είμαι ευτυχισμένος... .

Έννεπε Μούσα

Έννεπε Μούσα!
Για τους εραστές της ποίησης και της στιχουργικής!
Για προβολή γνωστών κι άγνωστων δημιουργών!
Για επικοινωνία μέσα από έργα αγαπημένα!
Έννεπε Μούσα!
Με όχημα την πένα, το ταξίδι, τ’ όνειρο!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της διαχειρίστριας.

Βρείτε το βιβλίο:
https://www.ianos.gr/
https://www.politeianet.gr/

Τα Cookies βελτιώνουν την απόδοση της σελίδας μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικές σας πληροφορίες. Μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιούμε;