Η βασιλοπούλα και ο κακός μάγος-ΘΩΜΑΗ ΤΣΙΜΕΡΙΚΑ

Η βασιλοπούλα και ο κακός μάγος-ΘΩΜΑΗ ΤΣΙΜΕΡΙΚΑ

Στην ιστορία που θα ταξιδέψουμε ένας βασιλιάς ψάχνει γαμπρό για την όμορφη κόρη του... Η βασιλοπούλα προσπαθεί ν' αποτρέψει τη μοίρα της κι η φυγή της την οδηγεί σε  απρόβλεπτες περιπέτειες. Όλα αυτά στο παραμύθι " Η βασιλοπούλα και ο κακός μάγος" της Θωμαής Τσιμερίκα!

Η βασιλοπούλα και ο κακός μάγος-ΘΩΜΑΗ ΤΣΙΜΕΡΙΚΑ

   Μια φορά και ένα καιρό σε ένα μακρινό βασίλειο ζούσε ένας βασιλιάς με τη γυναίκα του και με τη μοναχοκόρη του. Η ζωή κυλούσε όμορφα μέχρι που η βασιλοπούλα έγινε δεκαοχτώ χρονών. Την ημέρα των γενεθλίων της, την κάλεσε κοντά της ο πατέρας της και της είπε «αύριο θα κάνουμε χορό στο παλάτι, θα καλέσουμε βασιλόπουλα από όλη τη χώρα, για να διαλέξεις έναν για άντρα σου». Η βασιλοπούλα απάντησε «είμαι μικρή για γάμο πατέρα», αλλά ο γέρο- βασιλιάς δεν άκουγε κουβέντα. Έτσι εστάλησαν οι προσκλήσεις.
   Ήρθε η μέρα του χορού, όλα τα βασιλόπουλα ήταν στην μεγάλη σάλα, στολισμένη με κόκκινα τριαντάφυλλα, που τόσο αρέσανε στη μικρή βασιλοπούλα. Ξαφνικά όλοι γύρισαν το βλέμμα πάνω στη βασιλική σκάλα και έμειναν έκπληκτοι από την ομορφιά της βασιλοπούλας. Έλαμπε σαν το ήλιο. Άρχισε ο χορός. Η βασιλοπούλα είπε στο τελευταίο βασιλόπουλο με το οποίο χόρευε «συγνώμη, πάω στην κάμαρή μου να ξεκουραστώ». 
   Η βασιλοπούλα αποσύρθηκε στην κάμαρή της. Οι ώρες περνούσαν και δεν φαινόταν πουθενά. Έτσι ο βασιλιάς πατέρας της άρχισε να την ψάχνει. Όμως η βασιλοπούλα είχε εξαφανιστεί. Οι ώρες περνούσαν και η νεαρή βασιλοπούλα δεν φαινόταν πουθενά. Τότε ο πατέρας της βγήκε στον κήπο και άκουσε μια φωνή «είμαι ο μάγος του σκότους, εγώ θα παντρευτώ τη βασιλοπούλα και θα ζήσουμε στο παλάτι μου, πολύ μακριά στον κήπο των δράκων". Έτσι και έγινε. Ο καημένος, ο γέρο- βασιλιάς από τη στεναχώρια του αρρώστησε. Τον επισκέπτονταν οι καλύτεροι γιατροί, αλλά κανένας δεν μπορούσε να του βρει τη γιατρειά. 
   Το βασιλόπουλο με το οποίο χόρευε τελευταίο όταν έμαθε το νέο, σκέφτηκε για λίγο και είπε «εγώ θα βρω το παλάτι των δράκων, θα φέρω πίσω τη βασιλοπούλα και γυναίκα θα την πάρω». Έτσι την επόμενη μέρα καβάλα στο γρήγορο άλογό του ξεκίνησε. Στον δρόμο του βρήκε μια γριούλα, προσπαθούσε να περάσει το ποτάμι, το νερό ήταν πολύ. Παραλίγο να την παρασύρει. Το καλό βασιλόπουλο την βοήθησε. Τότε η γριούλα του είπε «ευχαριστώ, μου έσωσες τη ζωή, γι'αυτό θα σου χαρίσω αυτό το μαγικό πετράδι. Μέσα του μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις. Είμαι η καλή μάγισσα του δάσους, βοηθώ αυτούς που με βοηθούν». Αυτά είπε η γριούλα και εξαφανίστηκε. 
   Τότε το βασιλόπουλο κάθισε κάτω από μια μηλιά, κοίταξε το μαγικό πετράδι και είδε πού βρισκόταν η βασιλοπούλα. Φόρεσε το πετράδι στον λαιμό και είπε «μακάρι να αποχτούσα φτερά, να φτάσω τώρα στο παλάτι των δράκων». Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση του και σαν πουλί πέταξε στον ουρανό έχοντας φτερά. Είδε τους δράκους από μακριά, έβγαζαν φωτιές, κανείς δεν περνούσε την είσοδο του κάστρου. Πετώντας έφτασε στο πιο ψηλό δέντρο του κήπου και κάθισε στο πιο γερό κλαδί, χάθηκαν τα φτερά. Τώρα μπορούσε να δει από κοντά τον κακό μάγο, τις κινήσεις του, αλλά και την όμορφη βασιλοπούλα που έκλαιγε συνεχώς και σκούπιζε με το άσπρο μαντιλάκι τα όμορφα μάτια της.
  Νύχτωσε, το βασιλόπουλο φοβόταν πάνω στο δέντρο, μην τυχόν το πάρει ο ύπνος και γλιστρήσει και τότε σκεφτόταν θα τον έτρωγαν οι δράκοι. Κοίταξε πάλι το πετράδι, είδε τον μάγο να κοιμάται στην κάμαρή του και τη βασιλοπούλα ξάγρυπνη μπροστά στον καθρέφτη της να λέει «αχ πατέρα μου δεν σ' άκουγα και να τι έπαθα, τώρα θε να παντρευτώ, άντρα που δεν θέλω, είναι άγριος και κακός». Το βασιλόπουλο στεναχωριόταν για τη βασιλοπούλα και είπε κοιτώντας το μαγικό πετράδι «μακάρι να ήμουν αόρατος». Πριν ολοκληρώσει τη φράση έγινε αόρατος, σαν το αεράκι μπήκε από το ανοιχτό παράθυρο μέσα στο παλάτι των δράκων. Οι δράκοι που ήταν όλο το βράδυ ξυπνητοί δεν κατάλαβαν τίποτα. Έτσι το βασιλόπουλο ανενόχλητο μπήκε στην κάμαρα της βασιλοπούλας και είπε «μη φοβάσαι, είμαι το βασιλόπουλο με το οποίο χόρευες λίγο πριν εξαφανιστείς». Αυτά είπε και έπαψε να είναι αόρατος. 
   Η βασιλοπούλα χάρηκε από τη μια , αλλά του είπε « πρέπει να φύγεις, ο κακός μάγος θα ξυπνήσει και τότε θα σε ρίξει στους φλογισμένους δράκους». Καθώς μιλούσαν άκουσαν βήματα στον διάδρομο του παλατιού. Τότε η πόρτα άνοιξε, ήταν ο μάγος, μόλις είδε το βασιλόπουλο θύμωσε πολύ και όρμησε πάνω του. Τότε ο μάγος είδε μέσα στο πετράδι τον εαυτό του, τρόμαξε και ο ίδιος, θέλησε να το αρπάξει από τον λαιμό του βασιλόπουλου, αλλά πριν προλάβει, το βασιλόπουλο φώναξε «θέλω να γίνω αετός» και έγινε. Πάνω στη ράχη του έβαλε τη βασιλοπούλα και με τα νύχια του άρπαξε τον κακό μάγο. Καθώς πετούσε τον άφησε πάνω από τους δράκους. Οι φλόγες τους ήταν τόσο μεγάλες που τον έκαψαν.
   Το βασιλόπουλο έφτασε μετά από πολλές μέρες στο παλάτι. Ο γέρος βασιλιάς όταν είδε τη μοναχοκόρη του χάρηκε τόσο πολύ που έγινε καλά. Όλοι στο παλάτι ήταν χαρούμενοι. Η βασιλοπούλα ήταν τόσο ευτυχισμένη που ξαναβρήκε τους γονείς της! Τότε ο βασιλιάς είπε στο γενναίο βασιλόπουλο: «Σου δίνω την κόρη μου για γυναίκα σου. Χάρη σε σένα ξαναβρήκε το βασίλειό της». Η νεαρή βασιλοπούλα είπε «δέχομαι πατέρα, η καρδιά του έχει τόσο καλοσύνη». Έγινε ο γάμος με χαρές, κράτησε μέρες πολλές. Το βασιλόπουλο πάντα είχε φυλαχτό στον λαιμό το πετράδι που του έφερνε τυχερό και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Βιογραφικό σημείωμα 

Ονομάζομαι Θωμαή Τσιμερίκα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό της Χαλκιδικής , στο Κελλί. Μένω Πολύγυρο Χαλκιδικής και εργάζομαι ως  Νοσηλεύτρια. Αγαπώ την ποίηση και το παραμύθι. Συμμετείχα σε δύο φεστιβάλ παραμυθιού στη Θεσσαλονίκη , στο 1ο , το 2018 ( με δύο παραμύθια μου "Ο Φένιος το ψαράκι" και "ο ήλιος που άργησε να ξυπνήσει "). Έχει γίνει έκδοση του ανθολογίου με τίτλο “ Ο πολύχρωμος κήπος 50 παραμυθάδων “. Συμμετείχα και στο 2ο , το 2019 με δύο παραμύθια μου ( "Ο Κοκός το σαλιγκάρι" και "η καλόκαρδη Βέφα και το Σκιουράκι και το ουράνιο τόξο" , καθώς και με έξι ποιήματά μου : "τα πεφταστέρια που έγιναν λουλούδια" , "Ο αετός" , "Ο γεροπλάτανος" , "Όταν αρχίζει η μουσική , "Η Άνοιξη" , "Η μοναξιά και η χαρά" ). Έχει γίνει έκδοση ανθολογίου με τίτλο “ ....μικρά ημερολόγια λόγου “ . Παρακολουθώ μαθήματα εξ αποστάσεως στη σχολή tabula rasa ( Ρητορική , ποίηση – Στιχουργική – Συγγραφή παραμυθιού ).

 

 

 

 

Έννεπε Μούσα

Έννεπε Μούσα!
Για τους εραστές της ποίησης και της στιχουργικής!
Για προβολή γνωστών κι άγνωστων δημιουργών!
Για επικοινωνία μέσα από έργα αγαπημένα!
Έννεπε Μούσα!
Με όχημα την πένα, το ταξίδι, τ’ όνειρο!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Η  αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού ιστότοπου ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ επιτρέπεται ΜΟΝΟ με την παράθεση πηγής και ενεργού συνδέσμου (link).

  

Τα Cookies βελτιώνουν την απόδοση της σελίδας μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικές σας πληροφορίες. Μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιούμε;