Χάδια δανεικά-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΛΛΑ

Η καταπληκτική τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Πάλλα κυκλοφόρησε νέο  τραγούδι με τον τίτλο "Χάδια Δανεικά"! Θα το ακούσουμε,θα ευχηθώ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ και θ' αφήσω την ίδια να μας μιλήσει γι'αυτό!

   

   Τα «Χάδια Δανεικά» ήρθαν σαν μια μεγάλη απόφαση που έπρεπε να πάρω. Μυστήριο πράγμα οι ανθρώπινες σχέσεις. Ποια γραμμή χωρίζει την υπομονή από τον συμβιβασμό; Σε πόσες ευκαιρίες χαμένες οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο που μας κρατάει πίσω. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να φεύγεις από μια σχέση προσωπική ή επαγγελματική;
   Γράφοντας τα «Χάδια Δανεικά» βρήκα τις απαντήσεις που έψαχνα. Όσο δύσκολο κι αν μου φαίνεται να ξεκινήσω κάτι νέο από το μηδέν ,είναι πιο δύσκολο να μένω σε κάτι που δεν έχει εξέλιξη. Είναι εύκολο να εθελοτυφλούμε και είναι δύσκολο να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Προσπαθώ ,λοιπόν ,για το δεύτερο, την ειλικρίνεια απέναντι σε μένα κυρίως. Κάνοντας αυτή την αυτοκριτική μέσα μου ,ήθελα πολύ να μοιραστώ αυτό το τραγούδι με τον κόσμο μέσα σε αυτή τη νέα και δύσκολη συνθήκη που ζούμε. Λίγο πολύ, όλοι μας αυτή τη χρονιά της μοναξιάς και της απομόνωσης κάναμε την εσωτερική μας ανασκόπηση και αναθεώρηση. Ήθελα να μιλήσω με τον κόσμο μέσα σε αυτή τη διαδικασία, να μοιραστώ τη δική μου αλήθεια και οπτική για τις ανθρώπινες σχέσεις.
   Η διαδικασία της ηχογράφησης ήταν κι αυτή πρωτόγνωρη για εμάς. Εγώ βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη και ο μόνιμος συνοδοιπόρος μου ,ο Γιάννης Δίσκος, βρισκόταν στην Αθήνα. Ο Γιάννης είναι πάντα ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο μοιράζομαι όσα γράφω και είναι εκείνος που θα αναλάβει την ενορχήστρωση. Ξεκινάμε τη συνεργασία μας με τον Μάριο Laz Ιωαννίδη ο οποίος αναλαμβάνει την παραγωγή και τον Στέλιο Φραγκούς στο πιάνο. Εκείνοι στην Αθήνα κι εγώ στη Θεσσαλονίκη με την τεχνολογία να μας ενώνει και δύο στούντιο σε συνεχή επικοινωνία. Και νικήσαμε την απόσταση και έγινε πραγματικότητα ότι ονειρευτήκαμε για το κομμάτι.
  Πριν λίγο καιρό το μοιραστήκαμε με όλους εσάς μέσα από την εταιρεία μου MINOS EMI UNIVERSAL. Σας εύχομαι καλή ακρόαση και ελπίζω μέσα στα «Χάδια Δανεικά» να βρείτε τη δύναμη και την αγάπη που προσπαθώ να σας μεταδώσω. 

Χάδια Δανεικά

Στίχοι-μουσική-ερμηνεία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΛΛΑ

Στα βάσανα που σεργιανάς
Κανένας δε ζυγώνει
Μη γελαστείς απ' τη χαρά
Ποτέ της δε ριζώνει
Κάνε τα όνειρα κρυφά
Μονάχα όταν χαράζει
Η νύχτα είναι σκοτεινή
Και τ' όνειρο βουλιάζει

Σε αγκαλιές που δε χωράς
Μη ξημερώνεις
Δε θέλω χάδια δανεικά
Να μοιραστώ
Είν' η αγάπη σου βροχή
Που δυναμώνει
Και με βρεγμένη την καρδιά
Που να σταθώ
Και με βρεγμένη την καρδιά
Που να σε βρω

Στα χρόνια που μεγάλωνα
Μετρούσαμε αστέρια
Τώρα μετράω τις χαρές
Που μου 'μειναν στα χέρια
Κι αν τύχει να ονειρευτώ
Τις ώρες που χαράζει
Η νύχτα που με κυβερνά
Το όνειρο βουλιάζει

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έννεπε Μούσα, Ιστότοπος ποίησης και μουσικής