Το θεατρικό έργο «Τούμπα στα πλακάκια» στο θέατρο Άλφα (Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ.)

Το θεατρικό έργο «Τούμπα στα πλακάκια»  στο θέατρο Άλφα (Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ.)

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου,στις 9 μ.μ. θα παρουσιαστεί στο θέατρο Άλφα το έργο "Τούμπα στα πλακάκια".Πρόκειται για διασκευή και δραματοποίηση των διηγημάτων του ομώνυμου βιβλίου της Δέσποινας Σιμάκη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Τόπος. Τη σκηνοθεσία -δραματουργία υπογράφουν ο Κώστας Γάκης και η  Νατάσα Φαίη Κοσμίδου και τη μουσική ο Κώστας Γάκης. Λάτρεψα το βιβλίο κι ανυπομονώ να δω και τη θεατρική του μεταφορά! Θα είμαστε όλοι εκεί!

Το θεατρικό έργο «Τούμπα στα πλακάκια» στο θέατρο Άλφα 

Στα πλαίσια του σεμιναρίου Documentary theatre του Κώστα Γάκη που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Άλφα / Ληναίος-Φωτίου την περίοδο 2021-2022 διασκευάστηκε και δραματοποιήθηκε από τον ίδιο και την μόνιμη συνεργάτιδά του , Νατάσα - Φαίη Κοσμίδου η νέα συλλογή διηγημάτων της Δέσποινας Σιμάκη που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Τόπος με τίτλο “Τούμπα στα πλακάκια”. Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο νησί της Ικαρίας τον Ιούλιο επιστρέφει στο θέατρο όπου δημιουργήθηκε για δύο παραστάσεις, 27 Οκτωβρίου και 24 Νοεμβρίου στις 9μμ.

Οι ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσονται σε έναν ιδιαίτερο χώρο, ένα σπίτι φιλοξενίας παιδιών. Η πολυπλοκότητά τους, η μοναδικότητα, η δύναμη της ψυχικής σύνδεσης, η αντοχή και ο πόνος, η αγάπη, το πλησίασμα των ανθρώπων σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις, η συντριβή αλλά και η αναγέννησή τους μέσα από αυτές. Μια παράσταση που συγκλόνισε όσους την απόλαυσαν το καλοκαίρι. Μια παράσταση που θα συντελέσει ώστε να αναδυθούν τα πιο βαθιά σας συναισθήματα, που φέρνει δάκρυα στα μάτια και χαμόγελα ταυτόχρονα, αγκαλιές αληθινές και έναν αλλιώτικο τρόπο κατανόησης και ερμηνείας κοινωνικών συμπεριφορών. Σας περιμένουμε.

Κείμενο: Δέσποινα Σιμάκη Σκηνοθεσία , Δραματουργία: Κώστας Γάκης, Νατάσα Φαίη Κοσμίδου, Μουσική : Κώστας Γάκης Παίζουν : Μυρσίνη Βουρλιώτη , Εύη Γούσια , Κωνσταντίνος Καρτσακάλης , Σίλια Καρφοπούλου, Νατάσα Φαίη Κοσμίδου, Λένα Μαραγκουδάκη, Αλέξης Μαρινέλης , Γιάννης Μπρόκος , Άννυ Παντελή, Αλκμήνη Πασταλαντζή , Σέβη Τριανταφύλλη Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Αναμ(μ)α. Με την υποστήριξη της Συντροφιάς των Ονειροπόλων

Έννεπε Μούσα

Έννεπε Μούσα!
Για τους εραστές της ποίησης και της στιχουργικής!
Για προβολή γνωστών κι άγνωστων δημιουργών!
Για επικοινωνία μέσα από έργα αγαπημένα!
Έννεπε Μούσα!
Με όχημα την πένα, το ταξίδι, τ’ όνειρο!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Η  αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού ιστότοπου ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ επιτρέπεται ΜΟΝΟ με την παράθεση πηγής και ενεργού συνδέσμου (link).

  

Τα Cookies βελτιώνουν την απόδοση της σελίδας μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικές σας πληροφορίες. Μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιούμε;