Ο λόφος του Ερνιόν-ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΛΟΝΑΣΗ

Ένα συγκλονιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα θα σας παρουσιάσω σήμερα. Η απώλεια ενός παιδιού που στιγματίζει μια γυναίκα, η πάλη της στην άσκηση βίας,η φυλακή και τόσες άλλες περίπλοκες πλευρές της ζωής σκιαγραφούνται στο βιβλίο "Ο λόφος του Ερνιόν" της Έλενας Μπολονάση που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ας ακούσουμε την ίδια τη συγγραφέα να μας μιλάει για το πρώτο της μυθιστόρημα! Θα ευχηθώ να είναι ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

  «Ο λόφος του Ερνιόν» είναι το πρώτο μου λογοτεχνικό έργο. Πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα, που βραβεύτηκε στον 38ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ). Στην ιστορία της Σοφίας, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη. Μέσα από συνεχή δράση, «o λόφος του Ερνιόν» εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις, τη σκιαγράφηση χαρακτήρων και αποδίδει τον τρόπο που οι συνθήκες καθορίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, χωρίς ωστόσο η ποιότητα του χαρακτήρα να αλλοιώνεται. Η Σοφία είναι μητέρα, είναι φίλη, είναι κόρη, είναι ένας άνθρωπος που επιβιώνει από την απώλεια, την κακοποίηση, τον εγκλεισμό, χωρίς να κρύβει τις αδυναμίες της, χωρίς να χάνει το χιούμορ της, χωρίς να γίνεται μίζερη. 
   «Ο λόφος του Ερνιόν» αγγίζει σημαντικά θέματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία, οι συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα, ο στιγματισμός, οι σχέσεις αγάπης και μίσους που είτε γίνονται αφόρμηση δράσης είτε οδηγούν στην καταστροφή.

Σύντομο απόσπασμα:

«Μαμά, έλα να με σπρώξεις. Θέλω ψηλά. Πιο ψηλά» και μέσα μου πάντα η ίδια ευχή. Να φτάσει ψηλά, πολύ ψηλά κι εγώ να καμαρώνω.
Οι όμορφες σκηνές σταματούν σ’ αυτό το σημείο και οι σφυγμοί μου ανεβαίνουν. Ιδρώνω και πνίγομαι. Γουρ¬λώνω τα μάτια και τον βλέπω. Είναι πάλι εκεί. Επάνω στην τεράστια τσουλήθρα. Με χαιρετάει. Από πίσω του, αρκετά ακόμα παιδιά. Ένας εκκωφαντικός θόρυβος και τέλος. Τίποτα άλλο δε θυμάμαι ξεκάθαρα. Χώματα, σί¬δερα κι αίματα. Και φωνές. Πολλές φωνές και κλάμα¬τα. Η σειρήνα από τα ασθενοφόρα που καταφθάνουν. Προσπαθούσα να ξεχωρίσω τη φωνή του Άγγελου, αλλά τίποτα…

Ό,τι πολυτιμότερο είχα, η ζωή μου το είχε ήδη στερήσει και πλέον δεν είχα τίποτα να χάσω.

Μπορείτε να γνωρίσετε το βιβλίο:

Ο λόφος του Ερνιόν, Έλενα Μπολονάση - YouTube

Από το οπισθόφυλλο

Τα παιδικά γέλια σβήνουν απότομα στον λόφο του Ερνιόν. Η Σοφία χάνει τον τρίχρονο Άγγελό της, σε μια φαινομενικά αναίτια ένοπλη επίθεση. Ο πρώην άντρας της, ο Κέβιν, επιστρέφει βίαια, όμως η Σοφία δεν είναι πια η ίδια. Ορθώνοντας το ανάστημά της στην κακοποίηση, βρίσκεται καταπλακωμένη από το παγωμένο άψυχο σώμα του Κέβιν στο σαλόνι της. Στη φυλακή, ανάμεσα σε ειδεχθείς εγκληματίες, η επιβίωσή της μετατρέπεται σε παιχνίδι με σκοτεινούς κανόνες. Αποκαλύψεις, σκιές από το παρελθόν αλλάζουν τα δεδομένα της. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η Σοφία μαθαίνει με σκληρό τρόπο πως «η αγάπη είναι προνόμιο των γενναίων». Για να κερδίσει ξανά τη ζωή που έχασε και να βρει το μυστικό που της στέρησε τον γιο της, θα πρέπει να γυρίσει εκεί όπου άρχισαν όλα, στον λόφο του Ερνιόν.Η συγγραφέας

Η Έλενα Μπολονάση γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Δικηγόρος (ΔΣΑ Αθηνών) - Εγκληματολόγος και Φιλόλογος. Διδάσκει «Εγκληματολογία», «Ανακριτική», «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» στην Tabula Rasa. Ασχολήθηκε με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και αρθρογραφία πολιτιστικού περιεχομένου σε συνεργασία με γνωστές ιστοσελίδες. Έχει τιμηθεί από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας με 1ο και 3ο Βραβείο για τα σενάριά της και από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το μυθιστόρημα «Ο λόφος του Ερνιόν».
Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία!!

και ON LINE :https://24grammata.com/product/10042/

καθώς και τηλεφωνικά στο 210 612 70 74 / αντικαταβολή
ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής και αντικαταβολής σε όλη την επικράτεια (ανεξάρτητα από το ποσό παραγγελίας)

 

 

 

 

 

 

 

 

Έννεπε Μούσα, Ιστότοπος ποίησης και μουσικής