Επικήδειος για τον Μίκη Θεοδωράκη-ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΗΛΛΙΑΣ

Επικήδειος για τον Μίκη Θεοδωράκη-ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΗΛΛΙΑΣ

Θα δούμε ένα ποίημα του Γιώργου Μετήλλια που περιλαμβάνεται στην ποιητική του συλλογή "Έντυπος Τάλως" ,που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΕΦΑΛΟΣ το 2021. "Επικήδειος για τον Μίκη Θεοδωράκη"!

Επικήδειος για τον Μίκη Θεοδωράκη-ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΗΛΛΙΑΣ

Μέγιστε
Ιεροφάντη
Κοσμικής
Ηθικής

Θέωσες
Έθνη
Οδοιπορούντα
Δυσεξέλεγκτα
Ως
Ραβδοσκόποι
Ανίερων
Κατακτήσεων
Ηδονισμού

Γιώργος Μετήλλιας 5/9/2021

"Έντυπος Τάλως", Στα χνάρια του Αρχίλοχου, εκδόσεις ΚΕΦΑΛΟΣ, 2021, ποιητική συλλογή.

Απ'το οπισθόφυλλο

Οκτώ δεκαετίες ζωής δέσμιος της περιέργειας για το καινούργιο. Όχι με την ματαιοδοξία ανακάλυψης ανύπαρκτων πεδίων, αλλά, από την ανάγκη να ανιχνεύσω τα άγνωστά μου. Αυτή, η διηνεκής προσπάθεια, με οδήγησε στην επιβεβαίωση της επανάληψης: Ό,τι θεώρησα, προς στιγμήν, ότι «ανακάλυψα» το έχουν ήδη προσεγγίσει προγενέστεροί μου. Στην αλληλουχία της Ποίησης, ιδιαιτέρως στις ανατροπές των παγιωμένων, αναγνωρίζω πρώτον τον Αρχίλοχο, τον Πάριο. Προσεγγίζοντας το λυρικό έργο του, έψαξα και την βιογραφία του. Ιδιαίτερο στοιχείο της οι ανατροπές: Στην ποίηση, στην μουσική, στην προσωπική του ζωή. Μέχρι και μισθοφόρος πολεμιστής έδρασε (εκτός Πάρου)!

Έννεπε Μούσα

Έννεπε Μούσα!
Για τους εραστές της ποίησης και της στιχουργικής!
Για προβολή γνωστών κι άγνωστων δημιουργών!
Για επικοινωνία μέσα από έργα αγαπημένα!
Έννεπε Μούσα!
Με όχημα την πένα, το ταξίδι, τ’ όνειρο!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Η  αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού ιστότοπου ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ επιτρέπεται ΜΟΝΟ με την παράθεση πηγής και ενεργού συνδέσμου (link).

  

Τα Cookies βελτιώνουν την απόδοση της σελίδας μας. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικές σας πληροφορίες. Μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιούμε;