Τα τρένα που δεν έφυγαν ποτέ απ΄το σταθμό-ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΑΡΗΣ ( Η ιστορία ενός τραγουδιού)

Το τραγούδι που θ'ακούσουμε συνδέεται με μια τραγική ιστορία. Ένα παιδί δεκαπέντε ετών έφυγε για τους ουρανούς. Οι στίχοι του τραγουδιού ανήκουν σ'αυτόν. Η μουσική κι η ερμηνεία ανήκουν στον θείο του ,τραγουδοποιό Βασίλη Μπαμπανιάρη. Για να δούμε τι έχει να μας πει εκείνος για τα γεγονότα που γέννησαν το κομμάτι "Τα τρένα που δεν έφυγαν ποτέ απ'το σταθμό"... Απ'το άλμπουμ "Η γέφυρα"!

Τα τρένα που δεν έφυγαν ποτέ απ΄το σταθμό (Η ιστορία ενός τραγουδιού)

 Τον Οκτώβρη του 2017 ο Κωνσταντίνος έφυγε από το σπίτι του με το ποδήλατό του για να πάει μια βόλτα. Περνώντας από ένα εγκαταλελειμμένο σταθμό τρένων,ένα σταθμό "νεκροταφείο βαγονιών" όπου λειτουργεί μόνο μια γραμμή για διερχόμενα εμπορικά τρένα, έπαθε ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή του.
 Το τραγούδι "Τα τρένα που δεν έφυγαν ποτέ απ΄το σταθμό" γράφτηκε τις ημέρες εκείνες, μέσα από βαθιά συναισθηματική φόρτιση, ενώ οι στίχοι ανήκουν στον Κωνσταντίνο και είναι γραμμένοι για το κορίτσι που είχε ερωτευτεί. Ο ανιψιός μου Κωνσταντίνος έπαιζε κιθάρα, έγραφε στίχους και ήταν ένα χαρούμενο παιδί 15 χρονών.
 Στο συγκεκριμένο σταθμό εξακολουθούν καθημερινά να εισέρχονται παιδιά που βρίσκονται εκτεθειμένα στον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας, αφού δεν υπάρχει καμία σήμανση ασφαλείας παρά μόνο μια τυπική περίφραξη στο χώρο, με αποτέλεσμα πριν λίγες μέρες ένα ακόμη 18χρονο κορίτσι να χτυπηθεί από 25.000 βολτ με ποσοστό εγκαυμάτων 70%, ενώ το ίδιο είχε συμβεί το 2010 σε ένα αγόρι 12 ετών.
 Όλον αυτά τα χρόνια, οι γονείς προσπαθούν μάταια να πείσουν τους αρμόδιους να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποτραπούν παρόμοια τραγικά περιστατικά στο μέλλον.  Τα τρένα που δεν έφυγαν ποτέ από το σταθμό, είναι αφιερωμένο σε αυτά τα παιδιά.Το μέρος που συνέβησαν αυτά τα περιστατικά είναι ο Εμπορικός Σταθμός Διαλογής Μεζούρλου στη Λάρισα.

Βασίλης Μπαμπανιάρης

Τα τρένα που δεν έφυγαν ποτέ απ΄το σταθμό

Μουσική -Ερμηνεία : ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΑΡΗΣ 
Στίχοι : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΑΡΗΣ


'Eλα, να πάμε εκεί ψηλά
σε άλλα μέρη
κι αν σε αδιέξοδο μας βγει
θα 'ναι καλύτερα
κι όταν θα λάμπει της καρδιάς σου το αστέρι
θα΄μαι χαρούμενος κι εγώ
και θα περνάω καλά
εκεί ψηλά

Album : Η γέφυρα (2020)