Πού πήγε η αγάπη σου;- KASANDRA

Ένας άνδρας υπόσχεται πολλά στο αντικείμενο του πόθου του... Σε ανύποπτη στιγμή οι υποσχέσεις του πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι! Φεύγει χωρίς εξηγήσεις κι η μέχρι πρότινος αγαπημένη του πέφτει από το σύννεφο που ο ίδιος την τοποθέτησε. Η καρδιά της ρωτά πού να χάθηκαν αυτά που τους ένωσαν. Η Kasandra,κατά κόσμον Κασάντρα Μπραούσι, είναι μια νέα και πολλά υποσχόμενη τραγουδοποιός. Για να δούμε τι έχει να μας πει  για την ιστορία έμπνευσης του τραγουδιού της  "Πού πήγε η αγάπη σου;" 

 

Πού πήγε η αγάπη σου;

 Το τραγούδι αυτό όπως μαρτυρεί ήδη ο τίτλος αναφέρεται σε έναν χωρισμό, σε μια περασμένη αγάπη!!! Το τραγούδι γράφτηκε πριν 2 χρόνια , χωρίς να είμαι σε φάση χωρισμού εκείνη την περίοδο, απλά πολλές φορές αποτυπώνονται εικόνες στο μυαλό μου είτε από κάποιες φωτογραφίες που με παρακινούν να φτιάξω ένα σενάριο για αυτές, είτε από κάποιο άλλο τραγούδι που είχα ακούσει πρόσφατα ή ακόμη και από ιστορίες φίλων που έχω ακούσει παλιά ή πρόσφατα και έτυχε να κάνουν βόλτες εκείνη την στιγμή στο μυαλό μου!!! Συνηθίζω, συχνά, εκεί που κάθομαι ή ενώ πάω να πέσω για ύπνο ξαφνικά να σηκώνομαι επειδή μου ήρθε ένας μόνο στίχος με μια συγκεκριμένη μελωδία που φαντάζομαι εκείνη την στιγμή που μ' αρέσει και αυτό να είναι η αφορμή για να ξεκινήσει ένα τραγούδι!! Εδώ η αφορμή ήταν ο στίχος "Πού πήγε η αγάπη σου αγάπη μου"!! Κράτησα, λοιπόν, αυτόν τον στίχο, τον οποίο είχα αποφασίσει πως θα είναι και ο τίτλος πριν καν ξεκινήσω να γράφω το τραγούδι, και έτσι έχτισα πάνω σε αυτόν την ιστορία που έβγαινε απ' τον τίτλο!!!
  Η ιστορία αυτή μιλά για μια αγάπη και το ένα από τα δύο πρόσωπα της ιστορίας ενώ είχαν σχέση αποφάσισε πως δεν θέλει να είναι πια σε αυτήν την σχέση και να το σταματήσει. Έτσι λοιπόν εύλογα δημιουργείται στο άλλο πρόσωπο η απορία "πού πήγε η αγάπη σου" αφού, όπως αναφέρω και στο κουπλέ μου, αυτός που δεν ήθελε να είναι πλέον στην σχέση αρχικά είχε δώσει πολλές υποσχέσεις παρόλες τις παροτρύνσεις της άλλης πλευράς πως "κάποτε τελειώνουν όλα, μια στιγμή αναμνήσεις γίνονται"!! Τα "μεγάλα λόγια" δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα πλέον αφού ότι έταξε τελικά τα πήρε πίσω !!! Κι έτσι κλείνει το πρώτο κουπλέ. Το δεύτερο κουπλέ τονίζει τα ίδια σε γενικές γραμμές με μόνη διαφορά ότι πλέον δηλώνω φανερά πως αυτό που πλήγωσε την άλλη πλευρά είναι οι ίδιες αυτές υποσχέσεις που έδωσε γιατί είναι δύσκολος ο αποχωρισμός όταν θεωρείς τον άλλον δεδομένο και πιστεύεις πως δεν θα τελειώσει ποτέ αυτό που έχετε ενώ αντίθετα, πέφτεις στα πιο "μαλακά" όταν δεν έχεις ιδέα αν η άλλη πλευρά τελικά έχει αισθήματα ή όχι!! Στην πρώτη περίπτωση έχεις να κάνεις με ένα ψέμα, ζούσες μες το ψέμα, σε έναν κόσμο φτιαγμένο απ' το ταίρι σου και έμενες εγκλωβισμένος εκεί μέχρις ότου το ψέμα φανερώθηκε απ' το ίδιο το πρόσωπο που αγάπησες!! Έτσι, λοιπόν, με απόγνωση, απογοήτευση και πίκρα μπαίνει το ρεφρέν απευθυνόμενο άμεσα το ένα μέρος στο άλλο με μια σειρά από ευθέα ερωτήματα τα οποία μένουν αναπάντητα...
 Θέλω να τονίσω και να κλείσω με τους 2 τελευταίους στίχους του ρεφρέν "θέλω αίσιο τέλος στο παραμύθι μου μα ο πρίγκιπας λείπει καιρό" το οποίο θεωρώ κρύβει και όλο το νόημα, γι' αυτό μπήκε και στο τέλος του ρεφρέν!!! Οι στίχοι αυτοί, με λίγα λόγια, λένε πως η μια πλευρά ακόμη περιμένει αίσιο τέλος, ακόμη ελπίζει και παλεύει για αυτήν την αγάπη, να μείνουν οι δύο πάντα μαζί, πάντα ΕΝΑ, όμως δυστυχώς η αντίθετη πλευρά δεν έφυγε απλά τώρα, έφυγε από καιρό.. στην πραγματικότητα; Δεν ήρθε ποτέ, απλά έστησε ένα όμορφο παραμύθι, πειστικό και βολικό, και έπαιξε για λίγο καιρό τον πρίγκιπα της ιστορίας μέχρι που ο ίδιος τελικά αποκάλυψε πως όλο αυτό ήταν ένα ψέμα με αποτέλεσμα να ανοίξει μια βαθιά πληγή στην άλλη πλευρά...
 Εύχομαι να αγαπήσετε τον στίχο αλλά και την μουσική στο τραγούδι μου και πολλοί να ταυτιστείτε με την ιστορία που περιγράφει το τραγούδι!! Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Λυκάκη ο οποίος ζωντάνεψε ακόμη περισσότερο την ιστορία αυτή με την ενορχήστρωσή του και τον Νίκο Βλάχο ο οποίος έδωσε εικόνα!!! Καλή ακρόαση σε όλους!!!

Κασάντρα Μπραούσι- Kasandra

Πού πήγε η αγάπη σου;

Στίχοι,μουσική,ερμηνεία: ΚΑΣΑΝΤΡΑ ΜΠΡΑΟΥΣΙ-KASANDRA

Στα 'λεγα κάποτε πως τελειώνουν
Όλα μια στιγμή αναμνήσεις γίνονται
Όλα τώρα γύρω μου παγώνουν
Τα μεγάλα σου λόγια δεν ανταποκρίνονται

Πού πήγε η αγάπη σου αγάπη μου
Πού χάθηκε η μαγεία ξαφνικά
Δεν είσαι εδώ να σκουπίσεις το δάκρυ μου
Κάνω σκέψεις τρελές στο πουθενά

Πού πήγε η αγάπη σου αστέρι μου
Πού να 'ρθω για λίγο να σε βρω
Θέλω αίσιο τέλος στο παραμύθι μου
Μα ο πρίγκιπας λείπει καιρό

Στα 'λεγα κάποτε πως ματώνουν
Οι υποσχέσεις που έδινες στο τίποτα
Αυτά σου τα λόγια με πληγώνουν
Κι όσα ήθελα να πω μένουν ανείπωτα